STRIPE HÅRET MED ULIKE TEKNIKKER

28.01.2024

Det finnes så mange ulike teknikker på å stripe et hår, at selv ikke jeg kan navnet på alle. Men jeg ønsker å vise noen av de metodene som blir mest utført på salongen min.


FOLIESTRIPER
Ved ordinære foliestriper, hekles det ut striper i ønsket tykkelse og tetthet. Jeg utfører ofte "babylights" som vil si tette,tynne, lyse striper, som legges helt ned til hodebunnen. Andre ganger brukes litt mindre tette striper, hvis man ønsker mer dybde. Denne teknikken passer for deg som ønsker å være veldig lys, bare ønsker litt spill, eller for deg som ønsker å kamuflere grå hår. 
Noen ønsker også å legge inn mørkere striper i håret, eller en kombinasjon mellom mørke og lyse. Ofte utfører jeg striper hvor jeg kun bruker lyse i ettervekst, og en mørkere farge ut i lengdene for å skape mer liv i håret. Denne kombinasjonen passer perfekt for deg som ikke ønsker å være helt lys, og hvis du ønsker et mer naturlig preg. 

TEASYLIGHTS

Teasylights er også en folieteknikk, hvor man hekler ut håret, og derretter tuperer håret inn mot hodebunnen. Dette gjør man for å skape en mildere og sømløs overgang. Stripene glir naturlig ut, og man får en betydelig mindre markert ettervekst. Denne teknikken passer for de som ønsker å bli lysere, med et mer naturlig preg der man ikke må gå like ofte for å ta etterveksten. Teasylights er ofte mer tidkrevende enn ordinære foliestriper.

BALAYAGE
Balayage er en frihåndsteknikk hvor man pensler produktet på de plassene solen naturlig lysner håret. Teknikken skaper et veldig mykt fargespill i håret, som gjerne er med litt varmere toner.  Man får et solbleket utrykk, uten en markert ettervekst. Denne teknikken passer veldig godt for de som har et jomfruhår som utgsngspunkt, men som ønsker en fargeendring og et fargespill som ser naturlig ut. Eller for de som ikke ønsker harde overganger og som gjerne ikke farger håret så ofte. Med denne teknikken kan man ofte gå mye lengre før man må ta etterveksten på nytt, sammenlignet med andre folieteknikker. 
Ved å ta balayage flere ganger eller om man har hatt striper fra før, kan man oppnå et lysere resultat i endene, men som likevel sklir naturlig sammen med bunnfargen. I noen tilfeller ønsker man å oppnå et lysere resultat raskere. Da kan man bruke balayage teknikken og pakke håret inn i folie. Da kalles det for Foilayage. 

REVERSE BALAYAGE

Når man utfører en reverse balayage, gjør man motsatt av en Balayage. Istede for å legge inn lysere partier på et mørkere hår, legger man nå inn mørkere partier i et lysere hår der hvor håret naturligvis ikke lysnes av solen. Dette skaper et fint fargespill, som utføres på de som har vært ganske lyse, men ønsker et mørkere og mer naturlig resultat. Denne teknikken utføres også ved frihåndsteknikk, ofte i kombinasjon med folie, og skaper en mild overgang til ettervekst. Teknikken passer fint til de som ønsker et mer naturlig resultat, for de som ønsker å gå lengre uten å farge etterveksten, eller for de som sparer ut sin naturlige farge i bunn. 
Her kan du se etterbilde på en Reverse Balayage på venstre side, og før behandlingen på høyre side. 


KOMBINERE ULIKE TEKNIKKER
I noen tilfeller ønsker man å kombinere flere av de ulike stripeteknikkene for å oppnå det resultatet man vil ha. 
I dette tilfelle foreksempel, valgte jeg å utføre balayage for å skape et lysere preg, men samtidig beholde masse dybde og spill i håret. På toppen valgte jeg å bruke teasylights, fordi jeg ønsket et lysere resultat i skillen men med en mindre markert overgang. I front ble det utført en "moneypiece", som vil si at man legger et lysere parti i front som fremheves. 
Gloss Frisør Silje Mortensen
 Org.nr: 927921421 
Tlf: 97339296
Epost: Glossfrisorsilje@hotmail.com 
Lag din egen hjemmeside gratis!