Hvilken pleieserie skal jeg velge til mitt hår?

04.02.2024

Det finnes veldig mange ulike produkter der ute på markedet, og det kan være svært forvirrende. Jeg elsker Maria Nila, fordi pleieseriene er delt opp på en enkel måte, slik at du lettere kan finne det som passer til ditt hår. Alle produktene er også veganske, miljøvennlige og beskytter mot UV stråling.

RENSE HÅRET

Først og fremst vil jeg anbefale alle å ta en dyp rens av håret innimellom. Med en rensesjampo kan du nullstille hår og hodebunn ved å fjerne produktrester. Dette gir en god base før du utfører andre behandlinger. "Purifying cleanse shampoo" fra Maria Nila, passer til alle hårtyper. Denne skal kun brukes ca 1 gang i mnd eller ved behov. Videre bør du bruke en annen pleieserie til å vaske håret 2-3 ganger i uken.

HODEBUNN OG HÅRVEKST

Det viktigste du burde tenke på når du skal velge pleieprodukter til ditt hår, er om du har noen problemer med hodebunnen. Hvis den er tørr, klør eller flasser, bør du definitivt gjøre noe med dette før du tenker på andre ting. Mange synes det er vanskelig å finne riktig sjampo, fordi de ikke vet helt hvilken type hodebunnsproblem de har. Maria Nila sin "Head & hair heal" serie er veldig enkel, fordi det bare er en serie som hjelper på alle typer hodebunnsproblemer. Denne seien er ekstra skånsom mot sensitiv hud, forhindrer flass og tørr hodebunn, og er vekst stimulerende. Akuratt det du trenger om du sliter med lite hår.

SKADET HÅR

Det neste du bør tenke på, er om håret ditt er skadet. Det er forskjell på tørt og skadet hår. Dersom håret ditt har blitt utsatt for mye kjemiske behandlinger som bleking, farging og permanent, eller det har blitt utsatt for mye varme ved føning og varmeredskaper, kan håret ditt ha blitt skadet av dette. Ofte kan man se eller kjenne på håret når det har tatt skade. Da er "structure repair" serien fra Maria Nila den rette for deg. Denne serien inneholder reparende alger som myker opp og reparerer skadet hår.

TØRT HÅR

Hvis håret ditt er naturlig tørt og krusete, eller har blitt tørt av andre naturlige påvirkninger som sol, saltvann og vind, trenger du ekstra fuktighet. De med tørt hår er ofte også mer plaget med frizz enn andre. "True soft" serien fra Maria Nila inneholder arganolje som gir masse fuktighet, gjennoppliver tørt hår, og reduserer frizz. En perfekt serie for deg som trenger å roe ned håret.

TYNT OG LIVLØST HÅR

For de som har tynne og fine hår, blir det gjerne fort flatt og kjedelig. Ved å tilføre håret provitamin b5 og hveteprotein, vil håret styrkes og føles fyldigere. Det blir enklere å forme, og skape mer liv i håret. Denne serien "Pure Volume" fra Maria Nila, er den rette serien for deg som har et tynt hår og ønsker mer volum, samtidig som du ønsker å bevare fuktighet.

FARGET ELLER GLANSLØST HÅR

Alle pleieseriene til Maria Nila er fargebevarende, men om du ønsker å ta ekstra vare på fargen din, eller bare tilføre mye glans til din naturlige farge, anbefales "luminous colour" serien. Denne serien reduserer fargetap ved vask, styling, uv stråler og frie radikaler. Håret får pleie,styrke og mye glans. Sjampoen er  veldig mild og kan også brukes til barn.

GULTONER I HÅRET

Hvis du har gyldne toner i et lysnet eller naturlig hvitt, blondt eller grått hår, kan du tilsette fiolette pigmenter for å dempe dette. Håret får en kaldere nyanse. Serien "Sheer silver" fra Maria Nila, inneholder bjørnebærekstrakt som nøytraliserer de gule pigmentene i håret og etterlater glans og styrke. Til de med bleket hår, anbefaler jeg å kombinere denne serien med "strukture repair" serien hvis håret er  skadet. 

FALL, KRØLLER OG KRUSETE HÅR

Dersom du er så heldig å har fall eller krøller i ditt hår, og gjerne ønsker å fremheve dette, kan du bruke egne produkter som samler håret og reduserer krus. "Coils & curls" serien fra Maria Nila er  nøye utviklet for å definere bølger og krøller, samt gi den næringen og fuktigheten som håret ditt trenger. 

ULIKE BEHOV TIL HÅRET

Hvis du har ulike behov til håret ditt, kan du kombinere produkter fra de ulike pleieseriene. Jeg hjelper deg gjerne å finne en god kombinasjon for å dekke dine behov. Send meg en melding, eller kom innom på salongen min, så hjelper jeg deg!

Gloss Frisør Silje Mortensen
 Org.nr: 927921421 
Tlf: 97339296
Epost: Glossfrisorsilje@hotmail.com 
Lag din egen hjemmeside gratis!