FARGE HÅRET I STERKE FARGER

14.09.2023

Vurderer du å farge håret ditt i en sprek farge?
Da er det noen ting du må tenke på først.

PRIS:

Hvis du har et budsjett, kan det være lurt å forhøre seg om pris før du bestiller time. Prisen på disse behandlingene kan variere veldig. Å utføre disse typer behandlinger kan være tidkrevende, og derfor ofte dyre. Man må gjerne både bleke håret, forpigmentere og farge det. Noen må også farge håret i flere omganger før fargen vil feste seg. I tillegg må man beregne med pris på etterbehandling av fargen når den falmer eller når ettervekst kommer ut. Man må også beregne med gode produkter til vedlikehold av fargen.

HÅRKVALITET:

Før man setter i gang med en slik behandling, må man vurdere hårkvaliteten. Dette er frisørens oppgave, men lurt å være forberedt i forkant. Hvis man foreksempel er mørk i utgangspunktet og muligens må bleke håret et par ganger før farging, må man vurdere om håret tåler dette. I noen tilfeller kan man risikere å måtte klippe bort en god del av lengden om håret blir veldig slitt, eller at behandlingen ikke kan gjennomføres. Hårkvaliteten vil også være svært avgjørende på om håret vil ta til seg godt med farge, og hvor lenge fargen vil sitte i håret. 
FARGEVALG:
Før man bestemmer seg for hvilken farge man skal gå for, kan det være lurt å se om man kler best varme eller kalde farger. Dette vil være viktig for at du skal trives med fargen, og ikke føle deg blass i ansiktet. Farger som kler deg vil fremheve øynene dine, og fargen i kinnene dine.


Alle farger kan være varme eller kalde. Foreksempel vil en rødfarge som inneholder mye gult (helder mot kobber) være en varm rødfarge. Mens en rødfarge som inneholder blå (helder mot lilla), vil være en kald rødfarge. Hvis du er usikker på om du kler varme eller kalde farger best, kan din frisør hjelpe deg med dette.

Man bør også tenke litt på hvilke farger man ofte bruker på klær. Du vil helst at hårfargen din skal stå i stil med klærne du bruker. Ta gjerne på deg klær med farger du vanligvis går med til timen (men ikke noe du er redd for, farge kan smitte av på klær), slik at din frisør kan ta dette med i vurderingen av fargevalg.

VEDLIKEHOLD:  

Det som er viktigst når man skal farge håret, er å være klar over at fargen alltid vil falme med tid. For å holde best mulig på fargen er det viktig at du gjør noen grep selv. Først og fremst må man bruke gode produkter som er beregnet til å ta vare på fargen din. Bruk sjampo og balsam som er fargebevarende.

Det er lurt å vaske håret minst mulig (anbefalt 2-3 ganger i uken og gjerne sjeldere om du klarer), da fargen slipper litt for hver vask. Kaldere vann gjør også at håret slipper ut mindre farge. Bading i klor er ikke anbefalt etter fargebehandling, da fargen vil slippe fort. Unngå derfor at håret kommer i kontakt med vannet når du er i basseng.

Til lengre hår er det også anbefalt å kure håret 1 gang i uken. Hår som har god kvalitet, holder lengre på fargen. Det finnes også hårkurer som inneholder fargepigmenter. Disse vil ikke skade håret, men gi næring. Dette er en god måte å friske opp fargen selv, slik at du kan gå lengre før du må farge håret på nytt.

Hvis du bruker varmeverktøy i håret ditt, som føner, glattetang eller krølltang, burde du alltid beskytte håret med et varmebeskyttende produkt i forkant. All varme vil være med å slippe fortere på farge, og slite på håret ditt. Varmeverktøy bør derfor ikke brukes ofte. Soling vil også lysne og falme hårfargen din, så her er det lurt å bruke produkter som inneholder UV beskyttelse.

ETTERBEHANDLING
Etterhvert vil du få en synlig ettervekst, og fargen vil falme. Man må da ta en ny behandling. Hvor lang tid det går før du må gjøre ny behandling kan variere veldig. Men de fleste vil få en ganske synlig ettervekst etter ca 2 mnd.

Hvis man velger striper fremfor helfarging, vil man gjerne kunne gå lengre før etterveksten må farges på nytt.

I noen tilfeller vil det være nokk å kun farge etterveksten om man klarer å holde fargen frisk i lengdene selv, mens andre ganger må man også friske opp fargen i lengdene. 

Gloss Frisør Silje Mortensen
 Org.nr: 927921421 
Tlf: 97339296
Epost: Glossfrisorsilje@hotmail.com 
Lag din egen hjemmeside gratis!